strona główna Organizatorzy Zasady Nagrody Regulamin Lista zwycięzców      

Sernikowe babeczki.

Dodał/a: Agnieszka Odwiedź blog

Ten przepis zdobył 84 głosy

Składniki:

3 jajka
125g cukru
2 opak. cukru wanil.
skórka otarta z 1 cytryny
400g + 100g 3krotnie mielonego twarogu
100g + 150 g śmietany kremówki 30%
1 budyń wanil.
3 łyżki kaszy mannej
300g świeżych jagód, malin, jeżyn
1 łyżka cukru pudru

Opis przygotowania:

1) Jajka, cukier, 1 cukier wanil. skórkę otartą z cytryny, szczyptę soli miksować przez 2 minuty.
2) Dodać twaróg, 100 g śmietany kremówki, budyń i kaszę manną, jeszcze raz dokładnie wszystko zmiksować.
3) Gotową masę przelać do papilotek ułożonych w formie do muffinek i piec w nagrzanym do 175stopni piekarniku (z termoobiegiem 150stopni) przez ok. 45 min.
4) Świeże owoce, umyć, przebrać i podzielić na pół.
5) Jedną połowę zmiksować z cukrem (w razie potrzeby można przetrzeć przez sito)
6) 150g śmietany kremówki ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem oraz cukrem wanil. na koniec dodać 100g twarogu.
7) Wystudzone babeczki udekorować kremem, świeżymi owocami, na koniec polać sosem owocowym.

Komentarze:

Olympus fanpage
Dr.Oetker fanpage