strona główna Organizatorzy Zasady Nagrody Regulamin Lista zwycięzców      

Babeczka czekoladowa z kremem cytrynowym

Dodał/a: Justyna Odwiedź blog

Ten przepis zdobył 8 głosów

Składniki:

Krem:
300 g zimnej śmietanki 36%
250 g serka mascarpone
3 łyżki cukru pudru
Sok z jednej cytryny
1/2 łyżeczki barwnika spożywczego

Muffinki:
2 szklanki mąki
pół szklanki cukru
2 mocno czubate łyżeczki proszku do pieczenia
2 czubata łyżki kakao
tabliczka czekolady (drobna kostka)
pół szklanki oleju
1 jajko
szklanka mleka

Opis przygotowania:

Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone i znowu ubijamy, krótko tylko do połączenia. Wlewamy sok z cytryny i barwnik. Znów mieszamy.

Przygotować 2 miski.
W jednej wymieszać wszystkie suche składniki.
W drugiej wymieszać mokre składniki.
Mokre dodać do suchych i wymieszać łopatką, jedynie do połączenia składników.
Wypełnić 3/4 foremek.

Komentarze:

Olympus fanpage
Dr.Oetker fanpage