strona główna Organizatorzy Zasady Nagrody Regulamin Lista zwycięzców      

Poczuj miętę do babeczki

Dodał/a: Paulina Odwiedź blog

Ten przepis zdobył 158 głosów

Składniki:

BABECZKI: 2 szklanki mąki, 1 szklanka mleka, 1/2 szklanki oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3/4 szklanki cukru, 1 jajko, 1 czubata łyżka kakao, łyżeczka cukru waniliowego, gałązka mięty
MIĘTOWE NADZIENIE: 2 łyżki cukru pudru, dwie szklanki serka homogenizowanego naturalnego, zielony barwnik spożywczy, dwie gałązki mięty

Opis przygotowania:

Obrywam listki z jednej gałązki mięty. Wrzucam je do mleka i zagotowuję całość. Odstawiam mleko do ostygnięcia.
Następnie wlewam je do miski i miksuję z pozostałymi składnikami na babeczki. Gdy masa jest już jednolita, wlewam ją do foremek i wstawiam na 30 min do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
Upieczone babeczki odstawiam do ostygnięcia. Następnie w każdej wycinam foremką serduszko.
W misce mieszam serek homogenizowany z cukrem pudrem. Dodaję posiekane listki mięty oraz zielony barwnik spożywczy. Tak przygotowanym nadzieniem wypełniam wydrążone babeczki.
Całość posypuję cukrem pudrem i podaję. Smacznego.

Komentarze:

Olympus fanpage
Dr.Oetker fanpage